Ons bedrijf

Het bedrijf

Slagerij Sieverink is opgericht in 1980 aan de Markt in Lochem.  

Bennie en Joke Sieverink runnen al sinds 1980 de slagerij aan de Markt in Lochem. Buiten de algehele leiding houden zij zich, samen met het team ook bezig met vaktechnische en hygiĆ«nische eisen die u de garantie geven voor een vertrouwd en eerlijk product. De vakkundige opleidingen van de medewerkers binnen het bedrijf worden regelmatig aangevuld met externe cursussen op het gebied van hygiĆ«ne (H.A.C.C.P), bedrijfshulpverlening, workshops en productontwikkeling. 

Binnen het team zijn de slagers verantwoordelijk voor de worstmakerij (de productie van onder andere de verse worst, de rookworst, de kookworst en de grillworst), het uitsnijden en bewerken van vlees, en de productie van ambachtelijke vleeswaren (zoals naegelholt, gebraden gehakt, beenham en rollades).

Sinds januari 2017 is Erik Nijenhuis toegetreden als medevennoot om zo in de toekomst het bedrijf voort te kunnen zetten. Hij is sinds november 2015 werkzaam bij Slagerij Sieverink. Erik loopt al vanaf zijn twaalfde mee in de slagerij. Hij begon als afwashulp om daarna alle facetten van het slagersvak te leren bij Slagerij Kastelein in Diepenheim. Erik komt zelf uit Markelo.

De verkoopmedewerkers zijn naast het verkopen van de producten altijd bezig met het aanvullen en produceren van panklaarproducten en snacks. Zij hebben als prioriteit u zo goed mogelijk te informeren over de herkomst en de samenstelling van de producten. Ook voor bereidingsadvies en informatie over allergenen kunt u bij hen terecht.  

Historie

Al honderdvijftig jaar lang is in het gezichtsbepalende pand aan de Markt een slagerij gevestigd. Het huis stamt uit 1639, zoals de prominente gietijzeren letters op de gevel aangeven. Het huis is oorspronkelijk een stadsboerderij geweest. Later is men waarschijnlijk begonnen met huisslachtingen op kleine schaal en kwam er een winkeltje bij. 

Jacob Levie Roos begon rond 1850 aan de Markt een 'koosjere' slagerij, waar alleen kalfs-, rund- en lamsvlees werd verkocht en waar geslacht werd volgens Joodse traditie. Zijn zoon en kleinzoon volgden hem op, en zo was slagerij Roos bijna een eeuw lang een begrip in Lochem. Van de Lochemse tak van de familie Roos overleefde echter niemand de oorlog. 

Het pand stond enige jaren leeg, tot slager Even zich vestigde op de Markt in Lochem. Hij hield het slechts een paar jaar vol en verkocht de slagerij in 1950 aan Herman Rijswijk. Slagerij Rijswijk was tot in de wijde omtrek bekend; deze naam wordt dan ook nog steeds wel eens gebruikt door de oudere klanten.